0 17384 visningar

6 svar

Hållbarhet på frusen svamp

Mona Gustbee

6 nov 2008 kl. 10:10

Jag har under några år förvällt svampar och frusit in dom. Vilken erfarenhet har ni av hur länge det håller sig i frysen. Jag har nu från 2006 en hel del kvar. Det är inget fett tillsatt utan bara förvällt.

0

Bo E

6 nov 2008 kl. 11:48

Utan matfett kan de hålla i 3-4 år i alla fall.

Har ätit kantareller som varit frysta såpass länge men vet inte hur andra arter håller sig.

Det varierar förmodligen, och jag vet inte heller hur det funkar att frysa in ömtåligare arter som champinjoner t ex.

0

Mona G.

6 nov 2008 kl. 16:13

Tack skall du ha. Det låter ju bra. Ja man kan ju inte känna någon direkt smakskillnad utom en gång då jag frusit in blodriskor som blev 4 år, dom blev träiga tyckte jag

0

Babsan umeå

6 nov 2008 kl. 18:09

Jag föreslår att du hädanefter torkar all svamp, så kan du bevara svampen hur länge som helst om den förvaras torrt och helst mörkt i ett skåp.Smaken är så mycket bättre och även konsistensen på svampen när den varit torkad.Jag har en jättebra svamptork.Sluta frysa in svampen.Jag slutade med det 1975.

0

Värmdöbo

6 nov 2008 kl. 18:13

Man kan väl göra både och, jag har torkad svamp men vill absolut ha i frysen också. Vissa sorter vinner helt klart på att torkas men kantareller fryser jag alltid, liksom en del av trattisskörden.

0

Babsan umeå

7 nov 2008 kl. 20:12

Jag testade tillsammans med vänner att tillaga både fryst-,färsk-,och torkad svamp. Vi kom alla fram till samma sak. Den torkade både smakade bäst och konsistensen blev mycket mer aptitlig.Inget sladder. Lite tuggmotstånd och mindre beska.
PRÖVA GÄRNA NI OCKSÅ.Jag tycker det står fel i böckerna.

0

"JAS" Helsingborg

7 nov 2008 kl. 22:00

Å så jag med mina “konserveringsburkar” :)) Jag fryser inte heller, torkar eller konserverar, kantareller blir absolut bäst konserverade, inget snack om saken. Och dessa håller “länge”

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad version för iPhone och iPad. Läs mer!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?