Hur verksamt är giftet som man kastar efter att man förvällt stenmurkla? Kan det ställa till med problem i moderna reningsverk, när man häller ut avkoket i slasken? Jag undrar även om man kan använda avkoket till insektsbekämpning. Då tänker jag närmast på bladlöss, liljebaggar och sniglar, som jag har problem med.
Bra länk Marie.
Efter att ha läst artikeln, framstår det som rent oklokt att stoppa i sig stenmurkla.
När giftet bryts ner bildas tydligen fria radikaler som kan “stjäla” elektroner från DNA-molekyler, och därmed skapa mutationer och i förlängningen ev. cancer. Med den vetskapen och en viss självbevarelsedriftskulle åtminstone inte jag få för mig att glufsa i mig svampen.
Det finns många andra, betydligt ofarligare, arter att välja på.
givetvis har ni rätt, murklor är farligt. Men vad är inte det?Att äta någon gång tror jag inte gör så mycket. Jag har frågat livsmedelsverkets rep.. om det är farligare att äta ett mål murklor i veckan än att alltid vara i sthlms. luften eller att t.ex röka 2 cig. om dagen, då sa dom att så farliga är inte murklor, men det är klart en som köper all sin mat i hälsokosten blir naturligtvis förfärad av att höra detta. Vi som tänker mera sansat kanske väger detta larm mot de andra som förekommit, Att inte grilla, inte steka sin mat, inte äta chips osv, men glöm inte att äta 6-8 brödskivor om dagen
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.