0 282 visningar

5 svar

Rengöring

Anna P

26 jul 2009 kl. 23:19

Är nybörjare på svampar. Måste man rengöra sin svampkniv när man har skurit i en giftig (eller okänd) svamp? Och i så fall, på vilket sätt?

Kan jag “blanda” ätsvampar och icke-ätsvampar i min svampkorg utan att ätsvamparna blir oanvändbara?

0

Karl S

27 jul 2009 kl. 09:59

Jag brukar torka av kniven (med lite mossa) om det behövs.  Men om du glömmer det spelar det knappast någon roll, det behövs större mängder giftsvamp än vad som kan fastna på en kniv för att ha någon effekt.

0

Bo E

27 jul 2009 kl. 13:53

Det finns ju även så pass få¨riktigt farligt giftiga svampar att man ganska lätt lär sig undvika att ta med dem i korgen.

0

MariaW

27 jul 2009 kl. 16:49

Vad gäller att blanda svampar så kan man lägga en pappskiva i sin svampkorg, på ena sidan lägger man de man är säkra på och på den andra sidan sådana man vill kolla upp närmre vid hemkomst.

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Bli medlem i Sveriges Mykologiska Förening
Gillar du SvampGuiden?