0 54 visningar

3 svar

Två frågetecken.

Canon

19 nov 2011 kl. 17:27

Hej!

Först en spindling med lila skivor
och torr fot. sett den ganska mycket av den här i år. Kan det vara Cortinarius alboviolaceus?

C.alboviolaceus?

0

Canon

19 nov 2011 kl. 17:31

Hej igen!

Tegelröd slöjskivling(Hypholoma lateritum)?

Tegelröd slöjskivling?

0

Karl S

22 nov 2011 kl. 20:05

1. Var din spindling klibbig? Jag tycker mest den ser ut som C. salor var. coniferarum, blåspindling, barrvarieteten. Det ser ut som en granskog; C. alboviolaceus växer uteslutande med björk, vanligen i dungar av björk.

2. Ser ut som det. Normalt växer dom i täta klungor. Pholiota astragalina växer mindre gyttrat, men har mer gult på foten.

0

Canon

23 nov 2011 kl. 06:03

Hej!
Tack för svaret!

Jo det var grandominerat just där den växte. Klibbig på hatten ochså. 

Svara på inlägg

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägg ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Bli medlem i Sveriges Mykologiska Förening
Gillar du SvampGuiden?