0 143 visningar

5 svar

Vilken champinjon?

Jan Olsson

21 nov 2011 kl. 23:08

Här en mindre bra bild på en champinjon som jag fann i Östebo Dalsland förra året. Som framgår växte den i barrskog under gran. Den var på rodnande men på hatten gulnade den också lite. Liknade ängschampinjon och hade sporer som sådan men jag har aldrig tidigare funnit ängschampinjoner i en biotop som denna.

0

Lena M

22 nov 2011 kl. 08:24

Kan det inte vara liten snöbollschampinjon, åtminstone är den lik den, brukar hitta den i barrmatta under gamla granar.

0

Hans v E

22 nov 2011 kl. 10:39

Det är väl knölchampinjon man hittar där.

0

Lena M

22 nov 2011 kl. 12:19

Jo visst Hans , men även liten snöbolschampinjon.

0

Bo E

22 nov 2011 kl. 12:29

det brukar väl synas på ringen om det är snöbollschampinjon och på foten om det är knölfotad

svårt att bedöma utifrån bilden men Jan som plockat den bör väl veta att det inte var någondera då eftersom frågan är uppe…

???

men ängschampinjon tror jag inte det är, den har ju dessutom inte samma arom som brukar vara tydlig hos de gulnande arterna..??

0

Jan Olsson

22 nov 2011 kl. 21:14

Ja knölfotad eller någon annan snöbollschaminjon är det inte. Den hade varken doften eller cheilocystider.

Svara på inlägg

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägg ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Bli medlem i Sveriges Mykologiska Förening
Gillar du SvampGuiden?