0 155 visningar

9 svar

Överraskande fynd

Jan A, Uppsala

26 nov 2011 kl. 20:22

Den absolut sista novemberlördagsturen gick till Svinträsket och gav hygglig utdelning.  Tidigare har det varit dåligt med kantareller bland svinböken, men idag var det annorlunda. Sent omsider tyx vädret äntligen passa di gule och det fanns mycket nyväxta, de flesta alltför små, men med tanke på att det egentligen är vinter, så fick de ändå följa med hem tillsammans med några likaledes färska, rödgula trumpeter medan en röd flugsvamp fick stå kvar som prydnad! 

0

Jan A, Uppsala

26 nov 2011 kl. 20:24

Men mest överraskande var fyndet - 26 november -  av jättestora och helt perfekta, färska, svarta trumpeter bland blåbärs- och lingonris i söderläge på en tallbevuxen liten ås.  De var så bra att de hamnade i torken, tills m de rödgula trumpeterna!
Vi försökte låta bli trattisar och taggsvampar och lyckades nästan. Det finns fortfarande ”obegränsade mängder” av ffa de förra!

0

anithau

27 nov 2011 kl. 06:53

Fantastiskt. Det är bara att säga grattis.

Jag blir sugen på att ta en sväng.

0

Jan A, Uppsala

27 nov 2011 kl. 09:53

Tack Anitha - och ge dig ut!
Vi har ett otroligt konstigt vinterväder, för några nätter sen hade vi +9.7 och i morse, på efternatten, +10.4 och tilltagande duggregn. Inte årstidstypiskt precis! Senaste tiden har jag faktiskt börjat kolla bombmurkellokalerna i min väg för ett nytt rekord. I december har jag hittat, men…

0

Lena M

27 nov 2011 kl. 17:34

Grattis till fynden !

Så blev jag nyfiken och när det blev några timmars uppehåll drog jag iväg. Gladast blev jag för rökslöjskivlingarna.

Under fågelbordet har det kommit flera små solrosplantor och efter vägen stod ett par fina lupiner.

Haft besök av domherrarna har ett par gånger, undras om det var sista chansen för i år att hitta svamp. Storm i södra delen av landet och snö i trakten av Sundsvall / Hudiksvall.

blandsvamp 1:sta advent

0

Mona

28 nov 2011 kl. 08:47

Så glad jag blev att se alla dina fina svampar och minnas vilka arter jag plockat tidigare i höst.
I Skåne är svamparna nog slut.
Ser framemot nästa säsong.

0

Birgitta D

28 nov 2011 kl. 09:40

Det verkar som om det är sista chansen idag med tanke på bilder på annat håll

0

Jan A, Uppsala

28 nov 2011 kl. 09:44

Inte är det väl slut ännu. Det är faktiskt en dryg månad kvar av svampåret, också i Skåne!
Sen i går kväll ser det dock ut så här hemma i trdg - och kanske hod i skogen, ska snart dit. Men det finns alltid något att skörda! - och ny varmluft är på väg…

0

Bo E

28 nov 2011 kl. 13:21

Grattis till svampfynden!

Var ute både lördag o söndag men gick väl i “fel” områden för i lördags hamnade jag på ett ställe där frosten låg kvar hela dan trots att både mobilen och övriga prognoser o mätningar sa att det skulle vara 6+!!!
I går var det ingen frost där jag var - men storm - var tvungen att kolla Hjälmarens vattenstånd o konstaterade att det var ca 50 meter extra sandstrand till stor del så torr och fast att den var helt gångbar nästan ut till vattenbrynet. Märkligt var det att skåda - men svamp var det dåligt med. Några beska sågnagelskivlingar och bruna trattskivlingar i skogskanten och ett par små hättor ute på strandängen var allt jag såg.
Fortfarande inga blåmusseroner så de kommer nog inte alls i år…

foto: bo e

0

Överraskande fyndlöst

Bo E

28 nov 2011 kl. 16:09

...är nog bättre rubrik på mitt inlägg…

Svara på inlägg

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägg ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Bli medlem i Sveriges Mykologiska Förening
Gillar du SvampGuiden?