0 428 visningar

6 svar

Svamp på kastanj

Camilla

22 feb 2012 kl. 09:59

Hej! Hittade en svamp på stammen på en kastanj. Den har klibbig ovansida,mörkbrun något luden fot. Hur stor skada gör den på trädet? Vad är det för svamp?

Vad är det för sorts svamp? den växer på kastanj.

0

Michael Krikorev

22 feb 2012 kl. 10:12

Hej, det är vinterskivling, bra matsvamp:

http://svampguiden.com/art/visa/Flammulina_velutipes

0

Michael Krikorev

22 feb 2012 kl. 10:28

Exakt hur stor skada den gör på trädet är svårt att säga. Vinterskivlingen är huvudsakligen nedbrytare och lever på redan skadade och döda delar av trädet och åsamkar då troligen ingen större skada. Men den uppges ibland också kunna leva parasitiskt, vilket kan försvaga trädet på sikt. Det är dock ingen aggressiv parasit som t.ex. honungsskivlingar som under kort tid kan ta död på sina värdträd.

0

Camilla

22 feb 2012 kl. 10:45

Tack för tipset!

0

MihTo

5 mar 2017 kl. 19:57

Är denna svampar Flammulina velutipes (Vinterskivlingar)? Jag såg dem också på kastanjer idag. Orkar dock inte plocka!

1

Jonet

6 mar 2017 kl. 09:33

Ja det är vinterskivling!

0

MihTo

7 mar 2017 kl. 20:20

Tack för svaret.

Svara på inlägg

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägg ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Bli medlem i Sveriges Mykologiska Förening
Gillar du SvampGuiden?