Lill - jaha, jag trodde att det bara berodde på hur pass blöta de var… foten på den ena ser ju lite mörkare ut, men den var även lite blöt.
Hur länge/mycket måste man steka dessa om man ska äta dem på samma sätt som “stekta kantareller på macka”? Läste någonstans att sopparna måste kokas i 10-15 min…?
Har hittat fler - många fler :-), men inte så stora ännu. Hur många cm i diameter ska hattarna vara för att vara godast? Har hört att den Fjälliga taggsvampen blir besk när den blir äldre.
Jag såg även en med sidoställd fot. Finns det sådana Blek/Rödgula taggsvampar eller såg jag fel?
Blek kan visst ha färg, åt rödgult/tegel. Det finns viktigare kännetecken, som beskrivits här redan
8 år gammal tråd för övrigt.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.