0 1265 visningar

10 svar

Vad är detta för sprängsvampar

peterb

27 sep 2016 kl. 09:16

Hittade denna fantastiska svamp uppväxt i Norra sverige vad kan det vara som är så starkt att det spränger sönder asfalten

1

Jonet

27 sep 2016 kl. 09:21

Ser ut som fjällig bläcksvamp

0

Novisen

27 sep 2016 kl. 12:12

Hej! Jaa,fjällig bläcksvamp. Stek dom, Ät dom-svin-goa’ ! Plocka bara dom som e helvita - endast !! pst; ta av de yttersta fjällen försiktigt, skär av en bit av roten oxå..ds

0

Novisen

27 sep 2016 kl. 12:13

Jooo, glömde ju det viktigaste :-)  Dom smakar bacon :-) :-)

0

mumrik

27 sep 2016 kl. 18:01

Jag tycker de smakar “parfymigt”. Skulle vilja blanda ut med något, men vet inte vad. Kanske burkchapinjoner?

Fantastisk bild! Vilken sprängkraft producerad av så spröda och bräckliga svampar!

0

mumrik

27 sep 2016 kl. 18:03

Chapinjoner är en väldigt dyr och sällsynt svamp som bara finns i riktigt fina delikatessbutiker. I fall nån undrar. ;-)

0

Novisen

27 sep 2016 kl. 21:05

Hehee…det förstod väl vem som helst….. ;-))

0

Någonting gott att äta i helgen!

Agneta

29 sep 2016 kl. 23:15

Dessa tycker jag smakar som väääldigt möra kycklingfiléer! Sååå smarriga!! Hett tips till den som vill bjuda en köttfanatiker på vegetariskt! :)  Stek dem i mindre bitar i smör tills de blir något lite gyllene. Med en gnutta lök eller vitlök till, så har du en delikatess. Men det gäller ju att hitta dem vi lämplig tidpunkt.

Angående svamparna på bilden. Tala om livskraftiga! Alltså tänk mycelets förtvivlan, att inte hitta ut under asfalten! I ren panik satsade den alla sina krafter och producerade 100 fruktkroppar. Med gemensamma ansträngningar lyfter de taket - och livet kan gå vidare. Amazing…

0

Andreas-Nilsson26

12 okt 2016 kl. 20:25

Plocka den ej på vägkanter och nära väggrenar. Som vissa svampar kan den suga upp giftiga tungmetaller på sådana platser. Detta är ett råd men det är du som bestämmer själv. Speciellt på bilden ser det inte ut som en bra plats att plocka den.

0

KNEjk

13 okt 2016 kl. 21:56

Andreas, det suger ju.

0

Cornelia

19 okt 2016 kl. 21:56

Fjällig bläcksvamp. Vilken lycka! Frysen blir full ! Man kan med fördel lossna foten från hatten och sjuda foten som man gör me sparris. Servera m Hollandaissås och citron. Även om hatten har hunnit bli lite bläckig kan man ändå använda hela foten. Hatten kan oxå användas även om den har gått i bläck eller bara blivit lite rosa i nederkanten. Skär bott det missfärgade och stek so. Andra beskrivit . Supergott!

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad version för iPhone och iPad. Läs mer!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone
Gillar du SvampGuiden?