Har använt torkad Karl-Johan, som jag har blött upp, sedan lagt i gryta för långkok. Men det blir inte gott. Det smakar nästan som ett par gamla läderhandskar. Vad kan jag gjort för fel?
Vad göra för att det ska bli bättre?
Det är Karl-Johan jag torkade i höstas i ugnen, skuren i skivor och torkad i 40 - 50 C i några dagar. Sedan har jag först blött dem i ca 15 min., hällt bort vattnet och lagt svampen i en långkok gryta (crook pot) så har de gått med i köttgrytan i kanske 6 timmar. Prövade med färska champinjoner från matbutiken och de blev bra.
Jag häller inte bort vattnet utan häller den uppblötta svampen tillsammans med vattnet i en stekpanna och låter vattnet koka bort. När det är torrt tillsätter jag en rejäl klick smör och sänker värmen lite och svampen få lite färg innan jag lägger den i grytan. Brukar göra coq au vin med Karl-Johan på det sättet och det blir bra.
Det kanske är varmar än du tror i din ugn? Kanske stekte du svampen snarare än torkade den.
Tack för svar och tips!
Har kollat temperaturen med termometer. Dock iofs endast vanlig brukstermometer men när det gäller soppar tror jag mig ha hållit temperaturen på en lämplig nivå. Detta då det tar helt enkelt några dygn ca 2 - 3 innan svampen är tillräckligt torr.
Tycker att ibland luktar vattnet bra, så att det går att använda. Men ibland luktar det så att jag inte vill det.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.