0 229 visningar

5 svar

Hjälp med artbestämning.

NisseJ

15 feb 2017 kl. 19:12

Går igenom äldre bilder över oidentifierad svamp. Har inledningsvis fastnat för 2 st.  Båda bilderna är tagna c:a 100 m från Mälarens södra strand ,  Västmanland. Bild 1: Växte på en murken men upprätstående gran.Beklagar bildkvaliteten, en fokuseringsmiss.  Bild 2:  Växte på en murken lövträdslåga, förmodligen bok.

0

Irene A

16 feb 2017 kl. 16:47

Svårt att se detaljer på svamparna… Den första ser inte ut att växa på gran, och liknar inte något man brukar hitta på gran heller. För mig ser det ut som purpurskinn, Chondrostereum purpureum.

1

Jonet

17 feb 2017 kl. 10:37

Bild två skulle kunna vara koralltaggsvamp…

1

JanAUppsala

17 feb 2017 kl. 14:46

Bild 1 visar något som jag tycker ser ut som en almsjukedödad alm - med svartöron.  Mälarstränder och -öar är inte direkt fattiga på sådana.

1

Irene A

17 feb 2017 kl. 17:04

Svartöra på den första är ett bra förslag

0

NisseJ

21 feb 2017 kl. 07:41

Jag tackar för alla svar. Erkänner gärna att mitt visuella minne inte är i paritet med IreneA och JanAUppsala kunskaper ang. trädslag. Har i helgen varit och inspekterat lågan. Definitivi en murken alm.Jonet tycker att Bild 2 skulle kunna vara koralltaggsvamp. Så har mina funderingar också varit.    Ett mycket litet exemplar i så fall. Frk på lågan är c:a 1 cm bred och hög. Sänder med en förstorad version om den kan vara till någon hjälp.

Svara på inlägg

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägg ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Bli medlem i Sveriges Mykologiska Förening
Gillar du SvampGuiden?