0 196 visningar

1 svar

Möjliga musslingar?

MixenS

19 feb 2017 kl. 14:15

Hittade ett flertal av dessa på en död trädstam under en promenad, undrar om de kan vara någon form av musslingar, lutar åt blek ostron men inte alls säker (har aldrig plockat “träd-svamp”)

Köttet är champinjon-fast (inte smuligt dock), ljust inne (se bild) och luktar knappt något.

Har ingen koll på musslingar, slog upp vanlig ostron-m men de var inte gråa mer beige-ljusbrun-kött färg.

Uppskattar även om det nämns några förväxlingsrisker!
/ Med vänlig hälsning Micke

0

Michael Krikorev

19 feb 2017 kl. 19:59

Går inte säga säkert enbart efter bilden, men skulle tro att det kan vara ostronmussling trots att den är så ljus: http://svampguiden.com/art/visa/pleurotus_ostreatus

Den har inga farliga förväxlingssvampar i Sverige.

Svara på inlägg

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägg ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Bli medlem i Sveriges Mykologiska Förening
Gillar du SvampGuiden?