0 241 visningar

1 svar

identifiering önskas

Hans Fransson

20 feb 2017 kl. 15:25

Fick dessa bilder från tyska besökare i Store Mosse nationalpark de vill veta vad det är för svamp, vi har mycket tallmo skog här men även lite bättre skog för gran på vissa ställen.
have three photos from
> mushrooms made nearby the trails, two made on 2016-08-20 (west of
> Kävsjön runt) and one made an sand dunes on 2016-08-21
> (Lilla-Lövö-runt). I would like to know the genus or better the
> species of the mushrooms.

1

Irene A

20 feb 2017 kl. 16:56

De båda första är tuvnagelskivling, Gymnopus acervatus, i olika stadier. Sen är det troligen en dropptaggsvamp, Hydnellum ferrugineum.

Svara på inlägg

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägg ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Bli medlem i Sveriges Mykologiska Förening
Gillar du SvampGuiden?