Hej, stannade vid en rastplats i Närke igår, mestadels lövträd och stenig barmark vid en sjö. Hittade denna underliga svamp som var väldigt fast och hård, lite större än em tennisboll och hade ett tjockt lager rostbrunt damm under “skinnet” innan det märkliga köttet kom fram.
Denna svamp är för övrigt ätbar. I vissa regioner i Tyskland betalar de mer än 1000kr / kg för den så kallade “Skiffertryffel” till samlare.
De förbereder soppor av det och tar det som ingrediens för korv. Du kan steka de färska delarna. Smaka lite som Karl-Johan (inte som kyckling :)
Arne
Används också som färgsvamp!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.