ML
6 okt 2017 kl. 20:35
Jag är nog lite bortskämd för den poppar upp lite här och var där jag bor.
Jag hittar den ofta i skogen där det är lite ljust (blandskog, mest tall och gran + lite lövträd. Det är sandjord. Det växer också i kanten på en bank till ett fd järnvägsspår i sand och samma typ av skog.
Samt i ogödslad trädgård intill stora tallar.
Den ska tydligen gå att “odla” om man planterar in mycel på lämplig plats.
Jag har inte provat.
På mitt ställe växer den på en liten badplats vid ett skogsbryn, där den växer på sandig gräsmark och även alldeles vid gräskanten i högt gräs nära sanden och sjön där det står en brygga strax i närheten. Vi brukar steka hattarna i ströbröd eller utan med mycket smör med salt och peppar och det smakar jättegott. Vi bjöd även grannarna och de uppskattade det väldigt mycket. De trodde att det var en köttbit vi bjöd på innan vi berättade att det var svamp.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.