0 437 visningar

3 svar

Är detta vinternagelskivlingar?

Mats

7 jan 2018 kl. 16:06

Hej! Jag plockade dessa idag i stockholm och misstänker starkt att det är vinternagelskivlingar. De stämmer överens med beskrivningen i min svampbok men de på bokens foto har ljusare fötter än de jag har plockat.

De såg pigga ut trots minusgrader och de växte på och bredvid en lövträdsstubbe av okänd art.

Vissa av dessa foton är väldigt lika det jag hittat: http://svampguiden.com/forum/visa/131744

Om jag träffat rätt, vad gör jag med den då? Steker eller hur gör man? Äter man fötterna?

Tack på förhand!

0

JanAUppsala

7 jan 2018 kl. 16:59

Jadå,med vackra sammetsfötter/-ben…

0

JanAUppsala

7 jan 2018 kl. 17:01

Jag steker dem oftast, utan fötter.

0

Mats

7 jan 2018 kl. 18:21

Tack för svar Jan! Då steker jag dem! Ju mer info jag hittar, desto mer tyder på att det är rätt, men det är skönt att höra från någon annan utöver det.

Finns det något farligt man kan missta dessa för vid denna tid på året? Liten orange svamp med nästan svart fot. Foten orange uppe vid hatten. Växer på trä. Ingen ring på foten. Det finns en del att gå på.

På hösten plockar jag gärna svamp men att hitta svamp på vintern är första gången för mig. Jag har dock ätit dessa i odlad form (enoki) många många gånger.

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?