0 409 visningar

3 svar

Liten klibbig mussling

Lilja

9 jan 2018 kl. 08:11

Vad kan detta vara? En liten tanig och seg mussling som har köttsaft man blir klibbig av på fingrarna, liksom man hade tagit i kåda. Växte i stora mängder på ek igår den 8 januari i Bohuslän. Smaken lätt syrlig och något stark eftersmak.

0

Michael Krikorev

20 jan 2018 kl. 21:22

Epålettsvamp, Panellus stipticus, heter den.

0

Lilja

21 jan 2018 kl. 17:57

Tack! Har också varit inne på den svampen men upplevde inte smaken så bitter som boken beskriver, får ge mig dit och tugga i fler exemplar
/Helena

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?