0 693 visningar

7 svar

Vi har svamp på tomten, men vad är det?

Evanders

25 jan 2018 kl. 11:29

Hej.
Kan någon av er som känner ingen denna svamp berätta för mig vad det är?
Tack.

0

Lilja

25 jan 2018 kl. 22:28

Vinterskivling, tidigare kallad vinternagel skivling ifall du har en lite äldre bok.

1

Joachim Krumlinde

26 jan 2018 kl. 09:47

Nej, det är inte vinterskivling. Kanske rökslöjkivling men i alla fall en Hypholoma.

0

Lilja

26 jan 2018 kl. 13:37

Jag borde skrivit att jag tror det är vinterskivling för hundra procent är jag inte… Joachim, hur kommer du fram till att det INTE är vinterskivling? För täta och lite för mörka skivor? För flammig i färgen på hatten?

1

Joachim Krumlinde

26 jan 2018 kl. 13:59

Vinterskivling växer inte så här gyttrad på rötterna av stubbar. Dessutom är det fel färg på hatten och skivorna har en aning av den gråbruna sporfärgen.

0

Lilja

26 jan 2018 kl. 14:57

Tack, intressant! Jag har kort erfarenhet just av vinterskivling, lärt mig den först i år, men hunnit plocka mycket redan. Den växer för fullt här omkring på de döda sälgarna i bäckravinerna. De svampar jag hittat vid rotdelen har ju inte varit gyttrade, precis som du säger.

0

KNEjk

28 jan 2018 kl. 21:26

Kan vara rökslöjskivling, men inte hundra. Den första bilden ser typisk ut för den men de andra bilderna är det för dålig färgåtergivning på. De borde dessutom vara lite ljusare närmast hatten. Ta bilder i dagsljus som på den första bilden, ett tips

0

Evanders

2 feb 2018 kl. 08:11

Okej. Då backar jag bandet.
Det får bli i höst, nu är det halvmetern snö på stubben…
Tack.

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?