0 1267 visningar

4 svar

Vit hattmurkla giftig?!

Svampintresserad person

28 feb 2018 kl. 12:20

Hallå på er, har bläddrat lite smått i en svampbok kallad “Stora svampguiden” av Josefine Bacon. I boken skrev hon angående vit hattmurkla att den bör undvikas eftersom att den är misstänkt giftig, särskilt som rå och är inget att föredra. Jag har ju ätit vit, liksom svart hattmurkla många gånger och alltid sett den som en god matsvamp som det har stått i flera andra svampböcker. Har aldrig mått dåligt av den och har bara stekt den med salt och peppar. Även på appen Svampguiden som jag har nedladdad på mobilen står den som ätlig med tre stjärnor. Vad tycker ni om det? Är det något man behöver oroa sig för längre fram?

1

BaWa

28 feb 2018 kl. 18:39

Du behöver inte oroa dig för den vita hattmurklan, den är inte alls giftig. Jag tycker den är ganska god.

0

Andreas-Nilsson26

28 feb 2018 kl. 19:46

Jag tror det är strunt om det som står i boken. Jag fortsätter att plocka och äta den.

0

Ralph Blomqvist

7 dec 2019 kl. 22:07

I Rydebäck

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad version för iPhone och iPad. Läs mer!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?