Hallå på er, har bläddrat lite smått i en svampbok kallad “Stora svampguiden” av Josefine Bacon. I boken skrev hon angående vit hattmurkla att den bör undvikas eftersom att den är misstänkt giftig, särskilt som rå och är inget att föredra. Jag har ju ätit vit, liksom svart hattmurkla många gånger och alltid sett den som en god matsvamp som det har stått i flera andra svampböcker. Har aldrig mått dåligt av den och har bara stekt den med salt och peppar. Även på appen Svampguiden som jag har nedladdad på mobilen står den som ätlig med tre stjärnor. Vad tycker ni om det? Är det något man behöver oroa sig för längre fram?
Du behöver inte oroa dig för den vita hattmurklan, den är inte alls giftig. Jag tycker den är ganska god.
Jag tror det är strunt om det som står i boken. Jag fortsätter att plocka och äta den.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.