0 383 visningar

2 svar

När kan man leta efter toppmurklor?

Andreas-Nilsson26

31 mar 2018 kl. 13:18

Hej och glad påsk! Längtar till att plocka svamp men jag vet att det är för tidigt för det nu, i alla fall där jag bor. Men har ni murkelplockare något tips om när på våren man kan leta efter toppmurklor. Hälsningar Andreas

1

HLilja

31 mar 2018 kl. 19:04

Tyvärr är jag ingen murkelplockare, fast hoppas på att bli i år:-) Men jag tror inte det finns så gott om toppmurkla där jag bor, (södra Bohuslän). Jag har läst på lite om toppmurklan i år, och på ett par olika ställen, minns ej var, stod det att rätt tid att ge sig ut och leta är när gullvivorna står i blom. Samt att det är bra att leta längs skogsvägar och i gamla virkesupplag där det finns gamla murknande rester av trä. Hoppas du hittar!

0

mumrik

1 apr 2018 kl. 00:35

#metoo! ;-)

Nils Suber skriver:
“Den är allmän och förekommer ofta under april-juni på kulturplatser, kolbottnar, i hagar och gamla gräsmattor.”

Med reservation för tidens tand…

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?