0 441 visningar

3 svar

Stenmurkla?

Niklas

27 apr 2018 kl. 21:11

Hittade denna idag.  Det kan väll inte vara något annat än stenmurkla?

0

Niklas

27 apr 2018 kl. 21:13

Den hittades i Östergötland.

0

HLilja

28 apr 2018 kl. 06:50

Hej! Jag tänker att det skulle kunna vara vara blek stenmurkla, den är ju ganska ljus brun. Och vit fot, det tror jag den bleka har. Sedan ska väl hatten vara fri mot foten och inte fastvuxen på den bleka, tror jag. Men jag är inte helt säker på min beskrivning av den bleka, har själv aldrig hittat eller sett den. Vi får invänta någon kunnigare.

0

Andreas-Nilsson26

28 apr 2018 kl. 10:39

Den vanliga stenmurklan kan faktiskt ibland förekomma i ljusare former och t.o.m. sällsynt i vita former. Men man kan skilja murklorna åt bla. genom att den bleka stenmurklans hatt/mössa ej är fastvuxen på foten (precis som du skrev).

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?