0 261 visningar

2 svar

Jordstjärnor

HLilja

29 apr 2018 kl. 21:18

Hittade flera gamla torkade jordstjärnor idag, 29 april i Bohuslän. Givetvis ska jag gå tillbaks till samma ställe i höst och kolla efter fräscha ex, men är det någon kunnig på området som utifrån denna dåliga bild på dåliga exemplar har en tanke om vilken slags jordstjärna det kan röra sig om? Tog med en hem och den har fem flikar. Växte med gran plus en liten björk.

1

SusanneH

30 apr 2018 kl. 21:48

Geastrum quadrifidum - fyrflikig jordstjärna borde det väl vara.

0

HLilja

1 maj 2018 kl. 08:30

Ok, tack för förslaget! Har aldrig hittat någon jordstjärna förr och har därför inte studerat dem heller. Är det antalet flikar som för din tanke till den fyrflikiga eller finns det annat du kan utläsa av bilden? När jag läser om jordstjärnor nu verkar det som att de flesta andra sorters, har fler än 4-5 flikar.

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?