0 426 visningar

4 svar

Vilken sorts murkla?

Britt-Marie Sander

1 maj 2018 kl. 12:40

Vi hittade dessa i gräsmattan i trädgården (vi bor på södra Öland) runt ställen där vi stubbfräst bort ett par döda almar. Vi är osäkra på vilken sorts murkla det är.

0

Thomaz

1 maj 2018 kl. 13:03

med stor sannolikhet God Murkla.  utan giftighet

0

Andreas-Nilsson26

1 maj 2018 kl. 19:15

Rund toppmurkla ser det ut som.  Riktigt god matsvamp. Lär vara ganska sällsynt. http://svampguiden.com/art/visa/morchella_esculenta

0

mumrik

1 maj 2018 kl. 19:16

Livet är inte rättvist. :-(

Grattis! Hoppas de kommer igen år efter år efter år. ;-)

0

Andreas-Nilsson26

1 maj 2018 kl. 19:29

Så klart att ni fann dem på Öland där det är mycket kalkrikt. Denna svamp älskar kalkrika jordar.

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?