0 352 visningar

2 svar

Skålröksvamp?

HLilja

12 maj 2018 kl. 21:33

Hej! Hittade denna gamla svamp idag den 12 maj på Getterön, längs naturstigen vid fågelreservatet i karg natur. Den liknar en gammal övervintrad rest av långfotad röksvamp, fast i megaformat. (Handen på bilden är en normalstor damhand) Först gick min tanke till jätteröksvamp som finns i området, men dels borde den inte växa där det är så kargt utan hellre på de bördiga gräsmattorna och dels har ju jätteröksvampen ingen fot utan är bara som en boll. Efter att ha läst i svampboken kom jag fram till att det troligtvis är skålröksvamp, tycker allt verkar stämma. Har dock aldrig sett den i fräscht tillstånd och vet inte heller om den brukar finnas där. Någon som har nån tanke?

0

HLilja

12 maj 2018 kl. 21:34

En bild till

1

SvenD

30 maj 2018 kl. 16:42

Skålröksvamp stämmer bra! Växer ofta på ängs-och betesmarker under sommaren - och sommar är det ju nu!!

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?