0 281 visningar

2 svar

Varför är inte eldsopp så särskilt omtyckt som matsvamp?

Skogsvandraren

13 maj 2018 kl. 00:49

Hej! Jag vet att eldsopp som rå är något giftig, samt om man äter den i kombination med någon alkoholhaltig dryck, men jag förstår ändå inte. Om man tillreder den noga och avstår från alkohol och förväxlar den inte med djävulssoppen så är det väl ingen fara tycker jag. Blodsoppen är ju också lite giftig rå men den ses som en god och omtyckt matsvamp, och den brukar också förväxlas med djävulssopp för ovana svampplockare. Men är det någon här som äter eldsopp? Har läst i Klas Jaederfeldts svampbok att han gör det.

0

J

13 maj 2018 kl. 09:08

Det är mest gamla fördomar. Jag äter gärna eldsopp men ordentligt och länge tillagad dvs stekt i små bitar minst 20 minuter. Då är den lika bra som blodsopp. Att den skulle vålla problem ihop med alkohol finns det inga belägg för. Det handlar nog om att otillräckligt tillagad svamp ger påfrestningar på metabolismen vilket också alkohol gör.

0

Joachim Krumlinde

13 maj 2018 kl. 09:09

Ovanstående var mitt inlägg.

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?