0 388 visningar

2 svar

Vårmusseron recept

Niklas

21 maj 2018 kl. 20:35

De här hittade jag igår samt lite fler idag. Är det någon som har ett recept på hur de bäst tillagas? Jag har provat några stekta. De hade en ganska udda smak. Hur blir de torkade?
Mvh Niklas

0

JanAUppsala

22 maj 2018 kl. 12:09

Här är ett bra Carluccio-recept på “blandsvampsallad” https://www.cooked.com/uk/Antonio-Carluccio/Quadrille-Publishing/The-Collection/Salads/Mixed-funghi-salad-recipe
Vårmusseronen smakar tillräckligt bra oxå ensam, varför jag rekommenderar den som ensamsvamp i denna rätt!
Tyvärr gick Antonio C och dog förra året, dock inte av svampförgiftning! Han är/var född samma år som hustrun och jag, men vi hoppas få leva ännu några svampår!

Vårmusseronen är visserligen en riktigt bra torksvamp, men blir lätt ganska seg. Färskstekt (i smör!) eller -stuvad, tycker jag den blir allra bäst, men bra oxå nedsmält och fryst. 
En av våra allra bästa matsvampar tycker jag!

0

Niklas

23 maj 2018 kl. 22:31

Tack för tipset. Det ska jag prova. Har nu både fryst in samt torkat en del av skörden.

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?