0 326 visningar

1 svar

Stiftsvamp eller vad

Sven OA Svensson

11 jun 2018 kl. 22:47

Hej .Fick en bild av en liten tjej som bor i Boge, Slite Gotland. Vi besökte hennes familj förra veckan och hon blev intresserad av naturen tack vare att jag är det. Nu undrar hon och jag vad detta är. Det var vitgult ena dagen och dagen efter svart som på bilden . Vad är det? Stiftsvamp eller???

0

Henrik_Cph

15 jun 2018 kl. 21:09

Hej Sven,
Det er næppe en Stiftsvamp (Stemonitis), men en repræsentant for den nærstående slægt Symphytocarpus. Sandsynligvis Symphytocarpus flaccidus, som typisk sætter frugtlegemer på stammer af Pinus og som umoden er lysegul .
I Sverige er denne art rapporteret fra Småland nord til Torne Lappmark, men tilsyneladende ikke fra Gotland.

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?