1 419 visningar

2 svar

Kan detta vara Blek Ostronmussling?

Svamp

25 jun 2018 kl. 09:26

Växte på dött lövträd, skulle gissa på asp. Ser lite torr ut men har för mig att de kan komma på sommaren. Finns förväxlingsrisk med farliga svampar?

1

HLilja

25 jun 2018 kl. 09:41

Ser absolut ut som blek ostronmussling. I en av mina svampböcker står att det inte finns några kända giftiga musslingar. Att den är torr gör den mörkare än annars, men det är inga problem att äta den så länge den är fräsch.

0

Svamp

25 jun 2018 kl. 13:10

Tack för svaret! Det verkar finnas rätt stort utrymme för färgvariationer osv på denna art. Kollade bilderna igen och den växer alltså på bruten asp.

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?