Stenmurklans giftighet tycks vara synnerligen varierande. Olika “kloner e.d.” är allt mellan mycket giftiga och i stort sett ofarliga - nästan “helt” giftfria. Själv åt jag stora mängder av stenmurklor mellan c 1945 och 2008, men har “slutligen” insett att jag klarar mig någorlunda utan dessa mlm livsfarliga superläckerheter. Det finns faktiskt många, mindre riskabla svampgodsaker att stoppa i sig! Flera av dessa är åtminstone nästan lika goda - och en del t.o.m. - om möjligt - ännu godare!
Det finns en del info på Nätet, bl.a. https://fof.se/tidning/2002/7/vara-giftiga-matsvampar
Färskare - och mera svårlästa - uppgifter finns i oändlig mgd!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.