0 342 visningar

1 svar

Hur stor är risken??

Andreas Nilsson

7 jul 2018 kl. 21:30

Hej! Hur stor är risken att man blir sjuk av stenmurklor som har kokats av tre gånger enligt alla konstens regel?

0

JanAUppsala

8 jul 2018 kl. 11:06

Stenmurklans giftighet tycks vara synnerligen varierande. Olika “kloner e.d.” är allt mellan mycket giftiga och i stort sett ofarliga - nästan “helt” giftfria. Själv åt jag stora mängder av stenmurklor mellan c 1945 och 2008, men har “slutligen” insett att jag klarar mig någorlunda utan dessa mlm livsfarliga superläckerheter.  Det finns faktiskt många, mindre riskabla svampgodsaker att stoppa i sig!  Flera av dessa är åtminstone nästan lika goda - och en del t.o.m. - om möjligt -  ännu godare!
Det finns en del info på Nätet, bl.a. https://fof.se/tidning/2002/7/vara-giftiga-matsvampar
Färskare - och mera svårlästa - uppgifter finns i oändlig mgd!

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?