0 873 visningar

5 svar

Svampidentifiering - sopp och kantarell?

Svamp-Nisse

11 aug 2018 kl. 09:47

Hej! Gjorde dessa fynd igår utanför Umeå, skulle behöva lite hjälp med artbestämning. Jag det rör (!) sig om en sopp och ev. en kantarell?

Soppen växte i relativt högt gräs med inslag av frodig mossa och lingonris mellan några stubbar. Svårt att avgöra trädslaget.

“Kantarellen” växte direkt på en stubbe i närheten, se bild från “fältet”.

Tack på förhand hälsar en aspirerande svampjägare!

0

JanAUppsala

11 aug 2018 kl. 19:19

“Dåligt” beskrivande bilder - men skivlingen kan möjligen vara en sammetsfotad pluggskivling med sammetsfoten kvar i stubben. Den andra är mycket riktigt en gammal sopp!

0

Svamp-Nisse

11 aug 2018 kl. 22:10

Tack så mycket för ditt svar Jan! Ja, ber om ursäkt att bilderna inte är så beskrivande, är verkligen nybörjare när det kommer till svampar och artbestämning. Vill gärna utöka min kunskap när det kommer till detta område :-)

0

Michael Krikorev

12 aug 2018 kl. 19:12

En gammal strävsopp (någon art i släktet Leccinum) och en broskmussling (Panus conchatus) skulle jag tro att det kan vara.

0

JanAUppsala

13 aug 2018 kl. 12:11

Broskmussling på ngt som ser ut att kunna vara en granstubbe? Hm!
Beklagligt att inte “stubbens art” redovisas.

0

HLilja

13 aug 2018 kl. 16:39

Hej svamp-Nisse! Ett tips på en bra bok om du är nybörjare är Nya Svampboken av Pelle Holmberg och Hans Marklund. Den är mycket pedagogiskt upplagd och delar in matsvamparna efter svårighetsgrad, vilka som är mest lämpade för nybörjare osv. (Pga lägre förväxlingsrisk med giftig svamp) Du har en ny spännande värld att börja utforska, lycka till!!

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad version för iPhone och iPad. Läs mer!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone
Gillar du SvampGuiden?