0 155 visningar

2 svar

vad är detta för svampar.

canna42

10 okt 2018 kl. 12:50

Välen området, Västra Frölunda. Växer rikligt på sluttning nära havet mellan eklöv och ekollon. Ätliga? Finns något användningsområde, ex färgning av garn????

1

bra svar

Hjälp med artbestämning

mumrik

10 okt 2018 kl. 13:12

Det är någon honungsskivling.

Men nästa gång är det bra om du startar en ny tråd för just din fråga. ;-)

0

Michael Krikorev

10 okt 2018 kl. 13:46

Har flyttat inlägget till egen tråd. Har försökt att förtydliga att skapa nya inlägg istället för att svara på gamla när nya frågor ställs.

Honungsskivlingar anses inte som matsvampar och har heller inget speciellt användningsområde. Växer på ved, ibland till synes på marken men då på dolda rötter och ved i marken. De flesta arter är rätt aggressiva parasiter som ofta tar död på sitt värdträd.

0

mumrik

10 okt 2018 kl. 22:38

Har sett det. Tycker den infon syns JÄTTETYDLIGT. Har också sett den nya finessen med stjärnmärkning av korrekta svar. Jättebra idé!

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?