0 235 visningar

3 svar

Svart trumpet och vaxskivling

Luddet

11 okt 2018 kl. 14:20

Ohoj! Hade en pangdag i skogen, massor av taggsvamp, trattkantareller och trumpetsvampar av olika slag. Nu till frågorna:
- Jag snubblade över svart trumpetsvamp, till min stora lycka. Stora, men vissa hade en del hål och de flesta var betydligt knöligare än de jag hittat tidigare. Luktade inte heller lika starkt, tyckte jag, även om de doftar mycket och ljuvligt nu när jag kommit hem. Till min fråga: är de ok att äta? De är enligt mitt öga inte ruttna, men väl åldrade.

- Jag fann även några roliga svampar. Tror ni att det är blodvaxskivling eller scharlakansvaxskivling? Eller något annat? Ok att prova äta?

0

Luddet

11 okt 2018 kl. 15:00

Inser att det kanske är toppvaxsskivling jag har att göra med. Den kanske får hamna under diskbänken. Allt är plockat i Uppland, mossig tall/blandskog.

0

HLilja

11 okt 2018 kl. 15:52

Grattis till fyndet! Trumpeterna ser jättefina ut! Toppvaxing är det inte, helt “fel” form. Tror inte på scharlakan heller, ser för klen ut. Möjligt att det kan vara blodvaxing, men säkert finns fler möjligheter, är inte så bra på vaxingar.

0

JanAUppsala

11 okt 2018 kl. 17:37

Ser ut som mönjevax(skivl)ingar. Ingen bra matsvamp. Ta bort nedersta, mörkaste fotdelen på trumpeterna, så är resten ätligt och GOTT, oxå vid hög ålder.

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?