0 220 visningar

2 svar

Trattkantarell?

Alice Olofsson

11 okt 2018 kl. 16:11

Hittade några exemplar en bit ifrån trattkantareller.I Stenungsunds kommun. Gran och mössa växte även dessa i.Tacksam för svar då jag aldrig sett någon sådan förut.Nyansen var lite ljusare gul i verkligheten.Jämförelse bilden trattkantarell och denna.Mvh.Alice

1

HLilja

11 okt 2018 kl. 16:44

Ja det är en trattkantarell, fast i en gul form, en albinovariant. Hittade själv några såna härom dan i Ljungskile! De heter cantharellus tubaeformis var. lutescens.

0

JanAUppsala

11 okt 2018 kl. 17:26

Ingen albino, bara en “färgvariant”, möjligen/troligen knuten till tall. Extra vanlig i “sydligaste landet”, dit granen ännu inte hunnit “på egen hand”.

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?