0 152 visningar

2 svar

Liten gul marksvamp med vita fjäll på foten

AmaT

11 okt 2018 kl. 20:42

Denna lilla gula marksvamp växte i en gammal kalkbarrskog norr om Östersund, Jämtland. Den gula hatten har ett fint ådernät och foten som är något mörkare än hatten har vita fjäll.

Vad är detta för svamp?

0

JanAUppsala

12 okt 2018 kl. 00:35

Det är en grynskivling; antingen (antagligen) ockragul - eller möjligen gulköttig. Ingen är något att äta, bara att se på. Googla och läs om dem!

0

AmaT

12 okt 2018 kl. 09:59

Tack så hemskt mycket för svar. Förstår att den inte går att äta men fin är den.

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?