0 176 visningar

1 svar

Vet nån vad dessa två svampar kan heta?

Ulla

4 nov 2018 kl. 17:30

De små svarta hittade jag på en grusig skogsväg och den större bruna i närheten av ett virkesupplag som nog legat ett tag. En av dem växte direkt på ett vedträ. Båda funna vid gränsen mellan Skåne och Småland.

0

JanAUppsala

4 nov 2018 kl. 19:03

Förmodar att de första, svarta också är hattmurklor - bilden för usel för mina gamla ögon. I så fall är de svarta hattmurklorna ätliga och goda, medan de bruna är brun hattmurkla/biskopsmössa eller lömsk biskopsmössa. Den senare är GIFTIG! och kan inte skiljas från den andra arten utan mikroskopering. Låt dem alltså stå kvar och pryda skog och stubbar!

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?