0 163 visningar

1 svar

Olika rökslöjskivlingar?

kjelol

4 nov 2018 kl. 18:28

Hej,
Vi har det senaste året plockat och ätit rökslöjskivling, en av de godaste svamparna enligt vår mening. Två gånger har vi tyvärr fått en mycket besk bismak som gjort att vi inte ätit upp den omgången.
På bilderna ses till vänster en typ vi fann idag med mycket smal och tunn fot. Växte på gamla tallgrenar i ett traktorspår. En viss doft av anis kan förnimmas. De till höger är vad vi normalt kallar rökslöjskivling.  Nu har vi blivit osäkra på den med tunn / smal fot. Kan någon skingra röken åt oss?

0

JanAUppsala

4 nov 2018 kl. 18:55

Den klena vänstra, osmakliga ser ut som/är någon hätta, och alla hättor är mlm oätliga.
För l ä n g e s e n diskuterade vi “röksling” här på Svampguiden. Googla så får du se!

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?