0 203 visningar

6 svar

Vad är det för gift i kamskivlingar?

Svampsmurfen

7 nov 2018 kl. 20:10

Jag har läst att man ska förvälla kamskivlingar pga att reducera ett gift i dem. På vissa ställen står det att det är ett tarmretande gift och på ett annat att det påverkar nervsystemet. Vilket/vilka gifter rör det sig om? Är det samma som i röd flugsvamp, fast i lägre koncentration, eller rör det sig om något annat? Jag har inte kunnat hitta någon fakta om det någonstans.

0

mumrik

7 nov 2018 kl. 21:19

Med tanke på vilket släkta det rör sig om borde det väl kunna röra som om en hel del olika gifter. T.ex. röd flugsvamp innehåller ju rena cocktailen.

0

mumrik

7 nov 2018 kl. 21:19

Fasiken, nu klickade jag innan jag var klar igen!

Jo, håller med dig om att det vore intressant att få veta mera. Men jag vet inte var man ska leta jag heller.

0

JanAUppsala

8 nov 2018 kl. 03:57

0

JanAUppsala

8 nov 2018 kl. 18:11

Trodde tråden jag rekommenderade innehöll mer än den gjorde.  Googla på “muskarin i kamskivling” så får du svar. Kolla “muskarin i flugsvamp” också, så får du mer info!

0

Svampsmurfen

8 nov 2018 kl. 19:42

Tack så mycket! Ska söka på det.

0

mumrik

9 nov 2018 kl. 20:58

Tror inte du hittar svaret med den sökningen, men rapportera gärna om du gör det.

Hittade för ett tag sedan en rätt bra sammanställning om svampgifter. Inte heller där finns svaret, men länken kan ju passa här ändå.
https://www.internetmedicin.se/page.aspx?id=2333

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?