0 320 visningar

3 svar

Märklig svamp

Mikael Västernorrland

18 dec 2018 kl. 00:01

Hej! Jag hittade en mycket märklig svamp när jag var ute och fiskade i slutet av oktober. Nu har jag frågat runt i två månader utan lycka och hoppas att någon här vet vad det är för något.
Svampen växte på en moss fylld udde full med lingon ris och några enstaka tallar. Udden låg vid en liten sjö omringad av gran och björk skog.
Det växte även mindre lika dana svampar runt om med ca 3-4 decimeters avstånd.
Platsen ligger i Västernorrland.

0

A

18 dec 2018 kl. 09:39

Googla mottaggsvamp.

0

Jonet

18 dec 2018 kl. 12:10

Om det är gran i närheter är det troligare med Fjällig taggsvamp men på bilden är det ju fullt med tallbarr så då kan det vara Motaggsvamp. Behöver bild på undersidan och gärna i genomskärning för att kunna säga säkert…

0

Mikael Västernorrland

18 dec 2018 kl. 23:47

Jag har endast bilder tagna upp ifrån och platsen dom växer på är nu snö täckt.
Nu har jag fått klarhet i vad det är för svamp. Tack för era svar!

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?