0 227 visningar

2 svar

Vilken vintersvamp?

HLilja

27 dec 2018 kl. 10:24

Har flera gånger i år under senhösten och vintern stött på denna när jag kollat efter vinterskivling. Idag hittade jag den vid samma fotbas som vinterskivlingen på en gammal, kanske, ek. Annars har den vuxit på pinnar på marken, gärna på fuktiga/blöta ställen. Färgerna är lite missvisande i morgonljuset. Den skiftar inte i grönt i verkligheten utan är ljust laxfärgad. Samma färg på hela svampen. Kände ingen särskild lukt. Har ej smakat. En liten svamp, de största ca 3 cm hatt.

0

JanAUppsala

27 dec 2018 kl. 17:56

Kan vara blek toffelskräling. Vanligen inte vinter- men ofta senhöstsvamp.

0

HLilja

27 dec 2018 kl. 18:17

Aha, det skulle det kunna vara, fast jag tror mer på den som inte är blek, den hade som sagt mer färg i verkligheten än på bilderna. Tack JanA!

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?