0 220 visningar

2 svar

vintersvamp på aspstock

Gina Kylin

28 dec 2018 kl. 16:22

Vid vårt sommarhus i nordöstra Skåne, på gränsen mot Blekinge, hittade jag denna svamp på en ca 5 år gammal aspstock. Hatten är 5-12 cm bred, köttig, gråbrun och slät. Skivorna täta, gråvita och något nedlöpande. Foten är kort 1,5 cm och sidoställd, täckt med borstiga hår. Har letat igenom en äldre upplaga av Ryman från pärm till pärm utan napp. Tacksam för tips.

0

HLilja

28 dec 2018 kl. 18:03

Det skulle kunna vara ostronmussling, äldre exemplar där skivorna mörknat lite. De växer såhär års. Men det finns säkert andra möjliga alternativ. Fast jag tror att det vita luddet jag tycker mig ana på foten är typiskt för just ostronmussling. Vi får invänta fler svar.

0

Joachim Krumlinde

28 dec 2018 kl. 21:27

Ostronmussling är det, eventuellt lite för gammal att äta.

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?