0 345 visningar

6 svar

Vilken ticka?

HLilja

31 jan 2019 kl. 06:22

Denna fina ticka hittade jag i Bohuslän 7/1 på en grov gammal död björk. Fotot är tyvärr inte lika fint, fick inte till något skarpt. Det fanns flera på samma stam i olika storlek och form, alla var dock mycket grunda och resupinata. Har inte hittat något matchande i böckerna, någon som har nån idé?

0

JanAUppsala

31 jan 2019 kl. 16:54

“...olika storlek och form” är nog inte någon bra beskrivning - även om den skulle råka vara helt sann…..och det kanske inte alls är en ticka, utan en -picka…. Förmodar att den mindre bra bilden oxå kan tänkas vara felorienterad - och då skulle det kanske möjligen kunna vara en slingerticka…....

0

HLilja

31 jan 2019 kl. 17:05

Tack Jan! Där fick jag ett par uppslag att gå vidare med när jag nån gång går tillbaka och studerar den närmare.

0

Eva W

1 feb 2019 kl. 09:20

Mitt forslag er Phellinus lundelii. Björkeldticka.

0

Joachim Krumlinde

2 feb 2019 kl. 22:27

Varför inte alticka? Det är en rätt suddig bild så det finns flera möjligheter.

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad version för iPhone och iPad. Läs mer!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?