0 240 visningar

4 svar

Finns det någon

Gertrud

13 feb 2019 kl. 12:48

Som kan hjälpa mig med vad jag hittat i ett lövträd sent på hösten i Norrbotten ?
Tack på förhand !

0

Finns det någon ,bild 2

Gertrud

13 feb 2019 kl. 12:50

ovansidan

0

JanAUppsala

13 feb 2019 kl. 22:01

Om man kombinerar vad du skriver med bilderna, så tycks du kanske ha hittat en tuva med vit tuvskivling (eller liknande) på marken inne i ett ihåligt träd!

0

Gertrud

14 feb 2019 kl. 10:36

Förtydligande ,två meter upp i trädet

0

Michael Krikorev

18 feb 2019 kl. 23:45

Spännande fynd, möjligen kan det vara vedtrattskivling (Ossicaulis lignatilis) eller närstående arten Ossicaulis lachnopus. För att bli säker krävs mikroskopering för att bl.a. mäta sporstorlek.

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?