0 265 visningar

6 svar

Ostronmussling?

RolandSvensson

1 mar 2019 kl. 11:50

Hittade idag dessa stora svampar växande på en död lövträdsstam. Kan det vara ostronmussling nu 1 mars? Såg fina ut, men har inte provat att plocka och steka dem. Var vid Säveån i Göteborg

0

JanAUppsala

1 mar 2019 kl. 12:18

O ja! Jag plockade fin ostronmussling här, just före senaste vinterknäppen!

0

RolandSvensson

1 mar 2019 kl. 13:07

Då skulle jag kunna plocka dem i eftermiddag?

0

JanAUppsala

1 mar 2019 kl. 16:47

Ja, både plocka och provsmaka…

0

RolandSvensson

2 mar 2019 kl. 10:21

Jag tackar för svaren, Gjorde i ordning dem igår. Det blev 2 liter när jag rensat och skurit i bitar. Jag stekte dem och vi åt igår. Det var riktigt gott. Lite segt men med ett fint tuggmotstånd och god smak.

0

HLilja

2 mar 2019 kl. 13:12

Kul att du hittade så mycket! Jag tycker också den är god.

0

RolandSvensson

10 mar 2019 kl. 15:53

Vi gick förbi samma stam där vi hittat dessa, och min fru tittade uppåt, och längre upp på stammen fanns en massa fina vinterskivlingar. Plockade allt vi kunde nå, blev 1½ kg. Många kvar, och det verkar som det kommer en massa nya små också.

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?