0 243 visningar

6 svar

Är det en svamp?

L.V.

11 mar 2019 kl. 14:03

Den här skapelsen har dykt upp på min gräsmatta i Dalby, Skåne. Den ser nästan ut som en klump med smältande snö. Den är genomskinligt vitaktig och geléartad. Vad är det?

0

HLilja

11 mar 2019 kl. 17:49

Jag vet tyvärr inte vad det är, men undrar ifall du hittat den nu i mars, eller är fotot från något annat tillfälle?

0

mumrik

11 mar 2019 kl. 18:39

Ser det inte ut som det där som var uppe för några år sedan och visade sig var fyllning från blöjor eller bindor som svällt av fukt?

0

Joachim Krumlinde

12 mar 2019 kl. 02:56

Eller något oätligt från ett groddjur och som blivit utspottat av ett rovdjur.

0

mumrik

12 mar 2019 kl. 05:17

0

L.V.

12 mar 2019 kl. 10:02

Mumrik, Tack för förklaringen och artikeln, jo det är uppenbarligen uppsvälld blöjfyllning det handlar om. Undrar bara hur den hamnade på min gräsmatta. Skickar en annan bild som togs igår som visar det tydligt./L.V.

0

mumrik

12 mar 2019 kl. 15:10

Folk slänger ju skräp överallt. Djur drar kankse omkring det. Papperhöjder går väl sönder och löses upp av regn.

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?