0 152 visningar

1 svar

Tistelfjärilar i tusental - idag 20 maj! Visserligen inte svamp, men väl värt att rapportera iaf!

JanAUppsala

20 maj 2019 kl. 19:14

Det måste - kanske idag? - ha kommit in moln av tistelfjärilar, troligen/“som vanligt” från Pyreneiska halvön. Var idag ute i Jumkil med gammelhunden Inca för gemensam rastning och svampkoll, och där var minst hundratusentals blommande “dikes”-maskrosor överlupna av nästan lika många tistelfjärilar! Mäktigt, märkligt -  och vackert!

0

JanAUppsala

10 jun 2019 kl. 18:42

Såg en “expert” på SVT-nyheterna tämligen alldeles nyss. Han kommenterade nonchigt en aktuell tistelfjärilinvasion på Öland eller Gotland - minns inte vilket… (:
Han tycktes iaf inte ha en aning om att sådana invasioner förekommit under alla, eller åtm de allra flesta, av de första 82 åren av mitt liv - och jag tror mig veta att de förekom åtm redan på 1800-talet.

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad version för iPhone och iPad. Läs mer!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?