0 164 visningar

2 svar

Vad är detta?

Axel

12 aug 2019 kl. 16:39

Hejsan!
Varit ute och letat svamp men hittar inget vi känner igen. Råkade snubbla över någon udda svamp. Vet någon vad det är?

1

bra svar

HLilja

12 aug 2019 kl. 19:05

Jag har aldrig sett dem i verkligheten men tycker precis det ser ut som en dropptaggsvamp. Man ska då kunna klämma fram en röd droppe ur den, eller flera om den är fuktig… Det finns två varianter, en som heter skarp dropptaggsvamp och en som bara kallas dropptaggsvamp. Jag gissar att denna är den icke skarpa.

0

JanAUppsala

13 aug 2019 kl. 10:26

Är den lite “korkig”, småtorr och har taggar, så kan - och bör - det vara någon korktaggsvamp. En stor mängd olika arter är ganska vanliga häromkring, men jag vill se mycket bättre bild för att säga mer. Många arter “fångar in” gräs och annat (t.ex. bärris och sånt) under sin uppväxt!

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad version för iPhone och iPad. Läs mer!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?