0 207 visningar

8 svar

Mjölskivling

Annve

13 aug 2019 kl. 15:11

Är detta en mjölskivling? Plockad i gran- blandskog i Botkyrka
Fick inte m ett foto i mitt tidigare försök.

0

JanAUppsala

13 aug 2019 kl. 15:50

Knappast! Ser för mig mera ut som en trattskivling, men bra om du kan visa bättre bild. Luktar den lite som (råg)mjöl? eller “kryddigt”?

0

Annve

13 aug 2019 kl. 16:17

Okej. Här kommer en bättre bild hoppas jag

0

Annve

13 aug 2019 kl. 16:18

Med bild

0

Annve

13 aug 2019 kl. 16:22

En bild till

0

JanAUppsala

14 aug 2019 kl. 08:22

Det räcker inte att hoppas på att bilderna ska “bli bra”!

0

HLilja

14 aug 2019 kl. 09:11

Jag håller med om att bilderna fortfarande är lite oskarpa, men även om de varit skarpare är informationen otillräcklig för att kunna ge ett bra svar. Man bör fota svampen orensad och gärna ta på flera exemplar av olika storlek, om man har. Information om lukt är viktig. Men jag tycker mig ändå ana att hatten går åt rosa på ett ställe vilket tyder på att det kan vara någon rödskivling (varav mjölskivlingen är en) snarare än en trattskivling.

0

JanAUppsala

14 aug 2019 kl. 10:28

Med ledning av bilderna går det inte att säkert säga någonting - mer än att det ser ut att vara en svamp!

0

Michael Krikorev

14 aug 2019 kl. 22:13

Mjölskivling är ett möjligt alternativ, men läs på ordentligt i “Nya svampboken” som du har i bakgrunden på första bilden (en bra bok) för att försäkra dig. Mer läsning finns också här: http://svampguiden.com/art/visa/clitopilus_prunulus

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad version för iPhone och iPad. Läs mer!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?