0 276 visningar

6 svar

Föränderlig tofsskivling?

Yuuna

13 aug 2019 kl. 20:34

Hej!
Denna växte på en gammal granstubbe (granskog). Jag har aldrig plockat tofsskivling tidigare men tycker att det liknar en? Kryddig doft.
Tack på förhand för er hjälp!

0

JanAUppsala

14 aug 2019 kl. 11:51

Skumma bilder. Kolla gifthätting - som tyvärr både luktar och smakar bra - men är kraftigt giftig!

0

Yuuna

14 aug 2019 kl. 12:38

Hej Jan och tack för svar.
Ja, vågar nog inte smaka på den men som jag förstår det så är gifthättingen slät på foten? Jag tycker är foten ser ut att ha “tofsar” men det kanske bara är jag

0

JanAUppsala

14 aug 2019 kl. 12:46

Jag plockar och äter mycket föränderlig, men mina brukar inte alls se ut riktigt som dina!
Men jag är väl bara gammal och dum - så du kan kanske hoppas att ngn annan svarar “bättre”!

0

Devile

14 aug 2019 kl. 22:00

Jag tycker inte det ser ut som gifthätting, har själv hittat tofsskivling som ser ut som dina men jag åt dom aldrig eftersom jag är alldeles för rädd för gifthättingen.

0

Michael Krikorev

14 aug 2019 kl. 22:06

Kan vara föränderlig tofsskivling eller annan art i samma släkte (Kuehneromyces), men den växer vanligtvis på björkstubbar och sällan på gran. Läs på för att försäkra dig innan du väljer att äta: http://svampguiden.com/art/visa/pholiota_mutabilis

0

Yuuna

15 aug 2019 kl. 11:51

Hej Devile och Michael och tack för svar! Jag åt de inte och undrade i utbildningssyfte att lära mig ngt nytt så återkopplingen uppskattas varmt!:)

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad version för iPhone och iPad. Läs mer!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?