Har hittat mandelriska för andra gången..har bägge gångerna tyckt att den har en tydlig smak av läder. Har postat bilder och fått bekräftat att arten stämmer.. Den är ju 5-stjärnig här på svampguiden, så jag undrar hur ni brukar tillaga den?
Hoppas du verkligen har “riktig” mandelriska och inget annat, t.ex. rävriska! Här hittar du iaf Klas originalrecept på en pastej! Själv använder jag sedan många år ett tämligen modifierat recept; här är dock Klas original! Lycka till.
http://www.jaederfeldt.com/~klas.jaederfeldt/FOV1-00019F0F/
Och så kan du ju googla på
mandelriska svampguiden, jan a
så hittar du en del recept m.m.
Stor, kraftig, blöder vitt, vaniljgula skivor, blir bruna vid skador.
Tycker de bilder på rävriska jag ser har gråare skivor.
Jag har faktiskt (prov)ätit rävriska som vi hade bl.a. på tomten - på gräsmatta vid granhäck - bland mycket annat! Ätlig, men en smaksak!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.