0 224 visningar

4 svar

Smak mandelriska?

Heliac

13 aug 2019 kl. 22:45

Har hittat mandelriska för andra gången..har bägge gångerna tyckt att den har en tydlig smak av läder. Har postat bilder och fått bekräftat att arten stämmer.. Den är ju 5-stjärnig här på svampguiden, så jag undrar hur ni brukar tillaga den?

0

JanAUppsala

14 aug 2019 kl. 11:26

Hoppas du verkligen har “riktig” mandelriska och inget annat, t.ex. rävriska! Här hittar du iaf Klas originalrecept på en pastej! Själv använder jag sedan många år ett tämligen modifierat recept; här är dock Klas original!  Lycka till.
http://www.jaederfeldt.com/~klas.jaederfeldt/FOV1-00019F0F/

0

JanAUppsala

14 aug 2019 kl. 12:07

Och så kan du ju googla på 
mandelriska svampguiden, jan a
så hittar du en del recept m.m.

0

Heliac

14 aug 2019 kl. 22:55

Stor, kraftig, blöder vitt, vaniljgula skivor, blir bruna vid skador.

Tycker de bilder på rävriska jag ser har gråare skivor.

0

JanAUppsala

15 aug 2019 kl. 05:41

Jag har faktiskt (prov)ätit rävriska som vi hade bl.a. på tomten - på gräsmatta vid granhäck - bland mycket annat! Ätlig, men en smaksak!

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad version för iPhone och iPad. Läs mer!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?