0 266 visningar

4 svar

Vad kan detta vara?

Elin

6 okt 2019 kl. 21:41

Hej
Plockade svamp i dalsland i helgen och hittade den här svampen som har råkat hänga med i korgen. Vet inte om vi råkat äta några då vi frossat i svamp hela kvällen! Vad kan det vara och är den giftig?

0

...

8 okt 2019 kl. 08:41

En giftig spindelskivling tror jag, är det trattkantareller som du har plockat?

0

...

8 okt 2019 kl. 08:44

Det kan vara farligt om man slarvar när man plockar trattkantareller för då kan såna svampar av misstag följa med in i korgen så plocka ansvarsfullt nästa gång

0

Joachim Krumlinde

8 okt 2019 kl. 14:20

Det ser inte ut att vara någon av de giftiga spindlingarna men det är ändå skrämmande att man låter andra svampar “råka hänga med i korgen”.

0

Daniel

8 okt 2019 kl. 17:25

Så här såg det ut när jag plockade trattisar för nån dag sen.
Var mycket spindlingar tillsammans med trattisar a.

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad version för iPhone och iPad. Läs mer!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?